Bönchili med kabanoss

Serverar: 4 portioner

En mustig och enkel böngryta med sting! Anchochilin är en mild mörk chili som odlas i USA. Den passar allra bäst i såser och grytor som den här mustiga chilin.

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • 1 paprika
  • 1 tsk anchochilipeppar
  • 1 burk krossade tomater, 400g
  • 2 dl vatten
  • ½ hönsbuljongtärning
  • 2 burkar blandade bönor, á ca 400g
  • 3 msk hackad persilja
  • 2 kabanosser (korv)
  • Garnering och tillbehör
  • Lite hackad persilja
  • Färskt bröd
  • Instruktioner

    1. Skala lök och vitlök och hacka dem. Fräs löken och vitlöken i olja på medelvärme 3 minuter. Dela under tiden paprikan, kärna ur och strimla den. Låt den fräsa med i ytterligare 3 minuter.
    2. Tillsätt chilipeppar och vänd runt. Blanda i krossade tomater, vatten, smulad buljongtärning, sköljda avrunna bönor samt hackad persilja. Sjud under lock i 10 minuter.
    3. Skiva korven och lägg den i böngrytan. Låt små puttra 5 minuter. Garnera med hackad persilja och servera med ett gott färskt bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben