Gulaschgryta med kabanossen

Serverar: 4-5 portioner

Inspirationen är hämtad från min österrikiska kokbok men här har jag valt det "bästa" från flera recept.

Ingredienser

  • 500 g nötkött tex märgpipa eller högrev
  • 2 gula lökar
  • 2- 3 pressade vitlöksklyftor
  • 3 msk olja
  • 1 ½ msk paprikapulver
  • 1 tsk hel kummin
  • ½ tsk mejram
  • ½ tsk timjan
  • 1 dl tomatpuré
  • 8 dl grönsaksbuljong
  • 1 paprika, valfri färg
  • 2 lagerblad
  • 3 dl mörk öl
  • 3 stora morötter
  • 2 kabanosskorvar ca 200 g
  • 4 stora potatisar
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Tabasco
  • 3 msk Maizena majsstärkelse till redning
  • Instruktioner

    1. Putsa köttet fritt från hinnor och fett. Skär i jämnstora, små bitar. Hacka löken och pressa vitlöken. Strimla paprikan.
    2. Stek lök och vitlök i olja några minuter utan att det tar färg. Höj värmen och tillsätt köttbitarna. Bryn så de får färg runt om.
    3. Strö över paprikapulver och kryddor. Rör så allt blir väl blandat. Låt det svettas några minuter innan tomatpuré, lagerblad, paprika, grönsaksbuljong och öl tillsätts.
    4. Sjud grytan långsamt och länge tills köttet är riktigt mört. Morötter och potatis, skurna i i tärningar och korven skuren i mindre bitar, ska endast koka med i 15 - 20 minuter på slutet.
    5. Red med majsstärkelse utrört i vatten. Smaka av med salt och peppar och eventuellt några droppar Tabasco för den som gillar het mat.
    6. Serveras på österrikiskt manér med ett gott bröd att suga upp den goda såsen med och en kall öl.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben