Gulaschgryta med ajvar relish

Serverar: 4 portioner

Intensiv och kryddig gryta som mättar.

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 1 grovhackad gul lök
  • 1-2 vitlöksklyftor, i skivor
  • 2 krm stött kummin
  • 1 msk smör till stekning
  • 8 medelstora potatisar i bitar
  • 3 morötter, i bitar
  • 2 palsternackor, i bitar
  • 2 tsk mejram
  • 1 lagerblad
  • 2 dl ajvar relish
  • 6 dl vatten
  • 3 krm salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 dl yoghurt, 10%
  • Hackat kryddgrönt
  • Instruktioner

    1. Fräs nötfärs, lök, vitlök och kummin i smöret i en stor gryta. Blanda ner potatis, morötter, palsternacka, mejram och lagerblad. Tillsätt ajvar relish och vatten.
    2. Koka under lock på svag värme tills rotfrukterna är mjuka, 10-15 minuter. Salta och peppra. Servera med en klick yoghurt , hackat kryddgrönt och gärna en varm smörgås.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    berggrenskan 27 mars 2009

    Sisådär, måste tyvärr erkänna att vi inte föll för denna gryta. Både min man och jag tyckte den var ok men inte mer.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben