Ungersk gulaschgryta

Serverar: 6-8 portioner

En god köttgryta som smörjer smaklökarna.

Ingredienser

  • 900 g grytbitar skurna i ½ cm stora bitar
  • 1 gul lök skivad
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • ½ dl margarin
  • 3 ½ dl vatten
  • Knappt 2 dl ketchup
  • 2 msk worcestershiresås
  • 1 rågad msk farinsocker
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk paprikapulver
  • ¼ tsk torr senap
  • ½ dl kallt vatten
  • 2 msk vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Bryn köttet runt om i metfett tillsammans med lök och vitlök. Låt det mesta av det överblivna fettet rinna av. Rör ner vatten, ketchup, worcestersås, frarinsocker, salt, paprikapulver och torrsenap.
    2. Låt koka upp och sänk värmen, lägg på lock och låt koka 1-1½ timma tills köttet är mört.
    3. Skaka ut mjöl i vatten och rör ner i grytan. Koka upp under ständig omrörning. Koka och rör runt i en minyt tills det har tjocknat.
    4. Servera med t ex kokt potatis och grönsaker.
    5. Använder du fläskkött så blir koktiden 1-1½ timma och för nötkött ca 1½-2½ timma.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    maggan123 27 januari 2009

    Torr senap???? är det senapspulver eller???????

    agsom44 25 juni 2010

    snälla, skriv inte ungersk gulash, skriv bara gulash eller ännu bättre typ gulashinspirerad köttgryta. ungersk gulash är en matig soppa

    thorning 29 september 2011

    Tack för ett enkelt recept på en suveränt god gryta. Jag ändrade ingenting förutom att jag tog dijonsenap (hade ingen pulversenap hemma) och så la jag till en msk sambal. Jag ger receptet en klockren femma!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben