Ungersk svampgulasch

En god doftande svampgryta.

Ingredienser

  • Ca 500 g champinjoner eller gul kantarell
  • 2 gula lökar
  • 3 msk olja
  • 1-2 msk paprikapulver
  • 1-2 msk vetemjöl
  • 5 dl kött- eller grönsaksbuljong
  • 2 dl crème fraiche
  • Salt
  • Peppar
  • 2-3 msk hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Ansa svampen, torka med fuktig hushålspapper eller skölj den under rinande vatten. Skär den i bitar. Skala och finhacka löken.
    2. Värm oljan i en stekpanna, lägg i löken och låt den bli genomskinlig. Tillsätt svampen och fräs den tills all fuktighet avdunstat. Blanda i paprikapulver och mjöl, häll på buljongen och låt koka ca 10-15 minuter.
    3. Rör långsamt ner crème fraiche och smaksätt gulaschen med salt eventuellt peppar. Strö över persilja.
    4. Serveringsförslag: Ris, klimp, kokt potatis, potatismos eller polenta och sallad, inlagd gurka.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben