Ungersk korv- och potatisgryta
Serverar:
4 portioner
Tid:
40 minuter
Lite annorlunda och god
Ingredienser
8 potatisar
2 gula lökar
4 chorizo (eller annan kryddkorv)
2 röda paprikor, strimlade
2 msk matolja
2 tsk paprikapulver
1 tsk spiskummin
2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
½ dl ajvar relish
1 ½ dl gräddfil
Instruktioner
Skala och skär potatisen i klyftor. Skala och hacka löken. Skär korven i skivor.
Hetta upp oljan i en gryta och fräs potatis, lök, korv och paprika.
Ta grytan från värmen och vänd ner paprikapulver och spiskummin, tillsätt vatten, buljongtärning, ajvar relish och gräddfil.
Låt grytan småputtra försiktigt ca 15 minuter tills potatisen känns mjuk. Smaka av med salt och peppar.
Liknande recept
Korv- och potatisgryta med senapssås
4
45 min
6
2
Ungersk Coca-Cola-gulash
8
Ungersk gulaschgryta
5
6-8
3
Korv- och grönsaksgryta
5
1 h
6-8
3
Korv- och tomatröra
4
2
Korv- och böngryta
4
Ungersk grönsaks- och korvgryta - Lecsó
1
Ungersk surkål - Székelygulyás
Ungersk kåldomar - Édes töltött káposzta
5
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!