Ungersk korv- och potatisgryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Lite annorlunda och god

Ingredienser

  • 8 potatisar
  • 2 gula lökar
  • 4 chorizo (eller annan kryddkorv)
  • 2 röda paprikor, strimlade
  • 2 msk matolja
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • ½ dl ajvar relish
  • 1 ½ dl gräddfil
  • Instruktioner

    1. Skala och skär potatisen i klyftor. Skala och hacka löken. Skär korven i skivor.
    2. Hetta upp oljan i en gryta och fräs potatis, lök, korv och paprika.
    3. Ta grytan från värmen och vänd ner paprikapulver och spiskummin, tillsätt vatten, buljongtärning, ajvar relish och gräddfil.
    4. Låt grytan småputtra försiktigt ca 15 minuter tills potatisen känns mjuk. Smaka av med salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben