Korv- och böngryta

Serverar: 4 portioner

God och enkel gryta, som går att variera hur man vill!

Ingredienser

  • 300-400 g korv (gärna kryddad t.ex. chorizo)
  • 1 lök gul/röd
  • 380 g kidneybönor
  • 340 g majs
  • 380 g krossade tomater
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Blanda kidneybönor, majs och krossade tomater i en kastrull och låt det koka upp och stek samtidigt på korv och lök i en stekpanna. (Har du en bra gryta kan du först fräsa på korv och lök där och sedan hälla i de andra ingredienserna). Blanda sedan ner korven och löken i kastrullen och låt det koka ihop i ca 5 min. Klart!
    2. Tips: Man kan även prova att ha i lite chilisås för att få ännu mer sting i grytan.
    3. För att göra receptet GI-vänligt så ta bara bort majsen.

    Liknande recept

    3.7
    20 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben