Het korv- och räksoppa

Gott, enkelt och mycket hett! (Lika gott ännu nästa dag)

Ingredienser

  • 2-3 stora morötter
  • ca 300 g knackkorv (eller din favoritkorv)
  • 1 påse, ca 250 g, frysta skalade räkor
  • 3 gula lökar (eller 2 stora)
  • 2 dl långkornigt ris
  • 4 tomater
  • ca 3 msk jalapeño
  • 1 stjälk (ca 3 msk) bladselleri
  • 3 tsk sambal oelek
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 tärning kycklingbuljong
  • paprikapulver
  • Instruktioner

    Koka upp vatten i två kastruller, en liten och en mellanstor. Skär ut den grönbruna biten i mitten av tomaterna och skär ett litet kryss på toppen av varje tomat. Koka dem i den lilla kastrullen tills skalet börjar falla av dem. Skala dem under kallt vatten och mosa dem med en gaffel i en skål. Koka risen i den mellanstora kastrullen enligt anvisningarna på paketet (min ris behövde 10 minuter). Skär morötterna i mynt och tillsätt dem i kastrullen med riset efter ca hälften av kokningstiden. Häll räkorna i en skål med kallt vatten (för upptining). Hacka löken och överför till kastrullen tillsammans med buljongtärningen.Skär korvarna och stek dem i en stekpanna med tomatsåsen och paprika pulver. Häll korvblandningen i kastrullen, och tillsätt sedan selleri (i bitar), jalapeño, pressad vitlök och sambal oelek. Tillsätt sist de tinade räkorna (om de ännu är isiga, skölj dem med varmt vatten först). Låt grytan puttra en stund, tills räkorna har nästan samma värme som soppan (några minuter räcker, du vill inte att räkorna blir överkokta och förlorar sin smak). Smaksätt eventuellt med mer paprikapulver om du tycker det inte är tillräckligt starkt. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben