Räksoppa

Serverar: 4-6 portioner

Så här blev räksoppan....buljongen fick jag från räkskalen som blev över då jag gjorde påskpajen... Och det rostade hembakade kruk brödet till..... Som jag också skrivit ner här på matklubben. Man kan även här låta fantasin flöda fritt, det är jätte gott att även använda andra rotfrukter till soppa.... Samt färsk fänkål som har en härlig smak...

Ingredienser

  • 1 bit sötpotatis
  • 1 lök
  • 2 vitlökar
  • 1 morot
  • 1 bit ingefära
  • Olivolja
  • Smör
  • 1 knippe dill
  • Svartpeppar
  • 2-3 dl grädde
  • Räkbuljong "från kokat räkskal"
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • Gurkmeja
  • Skalade räkor
  • Krydda Famous som är torkad persilja
  • Gräslök
  • Koriander
  • Körvel
  • Instruktioner

    Skala och hacka lök, sötpotatis, morot, vitlök, ingefäran stek i smör och olivolja, slå på den kokta silade räkbuljongen, och lägg i en grönsaksbuljongtärning... Låt koka en stund, mixa sedan ihop grönsakerna med en mixer, slå på grädden och krydda och låt koka en stund. På slutet lägg i de skalade räkorna, räkorna skall ej koka de blir sega då, garnera med dill, samt lite av Famous kryddan om man vill

    Liknande recept

    4.8
    45 min
    4
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben