Räksoppa barato

Serverar: 8 portioner

Har ni haft räkafton? Släng inte skalen utan gör en god, billig soppa och servera den med ett par oststänger. barato = billig på spanska, döpte därför soppan till barato.

Ingredienser

  • 1,5 kg räkskal
  • 1/2 lök
  • 1/2 purjolök (det vita)
  • 1/2 liten morot
  • persiljestjälkar
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk paprikapulver
  • 4 msk vetemjöl
  • Vatten
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 1/2 liter grädde
  • 2 cl konjak
  • 1 dl vitt vin
  • 2 msk olja
  • Salt
  • Cayennepeppar
  • Instruktioner

    1. Fräs räkskalen i olja.
    2. Tillsätt de finskurna grönsakerna, blanda väl och tillsätt tomatpurén och paprikapulvret.
    3. Fräs och fyll på med vitvinet, vatten och fiskbuljong så att det precis täcker räkskalen.
    4. Koka i ca 18 minuter och sila bort skalen.
    5. Gör en bottenredning av smöret och mjölet, fyll på med räkfonden.
    6. Låt koka i ca 10 minuter, sila gärna soppan igen.
    7. Tillsätt grädden och konjaken, smaksätt med salt och lite cayennepeppar, avrunda med lite kallt smör.
    8. Servera soppan gärna glaserad med vispad grädde och några räkstjärtar.

    Liknande recept

    4.8
    45 min
    4
    5

    Kommentarer (1)

    Gillsan 7 juli 2008

    Jättegod

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben