Har ni haft räkafton? Släng inte skalen utan gör en god, billig soppa och servera den med ett par oststänger.
barato = billig på spanska, döpte därför soppan till barato.
Ingredienser
1,5 kg räkskal
1/2 lök
1/2 purjolök (det vita)
1/2 liten morot
persiljestjälkar
1 msk tomatpuré
1 msk paprikapulver
4 msk vetemjöl
Vatten
1 fiskbuljongtärning
1/2 liter grädde
2 cl konjak
1 dl vitt vin
2 msk olja
Salt
Cayennepeppar
Instruktioner
- Fräs räkskalen i olja.
- Tillsätt de finskurna grönsakerna, blanda väl och tillsätt tomatpurén och paprikapulvret.
- Fräs och fyll på med vitvinet, vatten och fiskbuljong så att det precis täcker räkskalen.
- Koka i ca 18 minuter och sila bort skalen.
- Gör en bottenredning av smöret och mjölet, fyll på med räkfonden.
- Låt koka i ca 10 minuter, sila gärna soppan igen.
- Tillsätt grädden och konjaken, smaksätt med salt och lite cayennepeppar, avrunda med lite kallt smör.
- Servera soppan gärna glaserad med vispad grädde och några räkstjärtar.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Jättegod