Krämig räksoppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Är en väldigt god och mättande soppa och väldigt lätt att göra. Serveras med ljust bröd till soppan...

Ingredienser

  • 600 g oskalade räkor
  • 1 gul lök
  • 1 msk tomatpuré
  • 4 msk hummerfond (koncentrerad)
  • 3 dl matlagningsgrädde (milda mat 15%)
  • 1-1 ½ msk maizena
  • 4 dl mjölk
  • 1 röd paprika
  • 1 morot
  • 3 potatis
  • 1 chili
  • Salt
  • Vitlökspeppar
  • Kajennpeppar
  • Stark pepparsås (tabasco)
  • Instruktioner

    Skala räkor. Lägg räkorna åt sidan. Skala och hacka lök, och paprikan samt chilin. Tillsätt smör och låt fräsa ett par minuter i kastrullen. Tillsätt tomatpuré, hummerfond och grädde. Låt småkoka i 20 minuter. Lägg i den hackade potatisen i kastrullen så den hinner bli mjuk medan du kokar soppan. Rör ner maizena och tillsätt mjölken. Låt småkoka i 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och kajennpeppar samt tabasco. Tillsätt de skalade räkorna i soppan. (får de koka med i soppan så blir de sega)

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben