Räksoppa med fusklax

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 1 timme

Riktigt smarrig soppa!! Många som smakat på soppan har trott att det har varit lax i den men tji fick dom, det är de grovt rivna morötterna som kokat med i sopppan som lurar både ögat och smaklökarna =)

Ingredienser

  • 2 liter vatten
  • 6 fiskbuljongtärningar
  • 1 stor purjolök
  • 6 morötter
  • 2,5 dl crème fraiche
  • 3 dl grädde
  • 400 g (en stor burk) räkost
  • 1 knippe dill
  • Räkor i valfri mängd
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten och lös buljongtärningarna. Riv morötterna grovt och strimla purjolöken. Lägg ner det i buljongen.
    2. Blanda ner övriga ingredienser, allt UTOM räkorna (de ska i allra sist) . Låt stå å småputtra i omkring 1 timma.
    3. Häll till sist i räkor i valfri mängd (jag brukar ta en burk räkor i lag) och låt dem bli varma.
    4. Prova även att byta ut mot kräftost/skagenost och kräftstjärtar.
    5. Servera med en god äggsmörgås eller bara som den är! Ljuvlig!! =)

    Liknande recept

    4.8
    45 min
    4
    5

    Kommentarer (2)

    cittaprazama 1 maj 2010

    har testat denna och den var helt okej...MEN jag skulle inte vilja påstå att den smakade speciellt mycket lax. Jag skulle nog ta bort det ur namnet på soppan och sedan kanske den skulle med fördel kunna mixas innan tillsättning av tex. räkor och dill . Som jag upplevde den nu var smaken bra, men konsistensen en smula vattnig och den smakade ingen lax ....

    cittaprazama 1 maj 2010

    kom just på....denna soppa smakar Ängamatsoppa, fast med räkor....typ.. =)....inget dåligt...God soppa, men absolut ingen lax...varken fusk eller riktig.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben