Räksoppa á la Lundin

Serverar: 6 portioner

Tid: 30 minuter

En mustig räksoppa med äkta grädde

Ingredienser

  • 1.2 kg färska räkor
  • 3 msk olja
  • 120 g fänkål
  • 2 st gula lökar
  • 3 tsk tomatpuré
  • 2 dl matlagningsvin
  • 12 dl fiskbuljong
  • 7 dl vispgrädde
  • Dill
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    Skala räkorna men spara skalen, ställ räkorna svalt. Hacka fänkål och löken fint. Fräs skalen i oljan i en gryta ett par minuter. Tillsätt lök, fänkål och tomatpurén, fräs ytterligare ett par minuter. Tillsätt buljongen och vinet, låt sjuda utan lock 11 minuter. Sila soppan, häll tillbaka buljongen i kastrullen. Tillsätt grädden och låt allt sjuda ytterligare 10 minuter. Smaka av med salt och vitpeppar. Lägg dom skalade räkorna i soppan och garnera med dillen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben