Korv- och tomatröra

Serverar: 4 portioner

En godare och enklare variant av vanlig korv stroganoff.

Ingredienser

  • 400 g pasta
  • 400 g falukorv
  • 1 pkt bacon (140 g)
  • 1 burk krossade tomater (ca 500 g)
  • 1 burk crème fraiche (2 dl)
  • Smör
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
    2. Dra skinnet av korven och skär den i tärningar.
    3. Skär baconet i små bitar.
    4. Smält smöret i en varm stekpanna. Låt det bli ljusbrunt.
    5. Lägg falukorvstärningarna och baconbitarna i pannan och stek.
    6. Öppna burken med de krossade tomaterna. Häll det över korven och baconet i pannan.
    7. Låt alltihop puttra några minuter.
    8. Lägg i crème fraichen, rör om och låt det puttra.
    9. När pastan är klar häller du av vattnet genom ett durkslag.
    10. Lägg pastan i pannan med tomatröran, rör om och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    JennySilver 18 maj 2010

    Jag har ändrat stavningen i receptet.

    JennySilver 21 maj 2010

    Jag har tagit bort numreringen i beskrivningen, och skrivit vikt och volym i ingredienserna.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben