Ungersk grönsaks- och korvgryta - Lecsó

"Lecsó" En populär ungersk maträtt. Lecsón uppmärksammas med en egen festival i byn Zsámbok (i augusti varje år) Går utmärkt att frysa!

Ingredienser

  • ½ kg ungerska vit paprika eller gul paprika
  • ½ kg tomater eller en burk skalade tomater
  • 4 gula lökar
  • 300 g god stark korv Pustabratwurst eller Gyulai kolbász
  • ½ dl ris
  • 2 msk olja eller smör
  • 1 dl hett vatten
  • 3 sockerbitar (kan uteslutas)
  • Salt
  • Peppar
  • Gräddfil
  • Instruktioner

    1. Skala löken och skiva den tunt. Hetta upp matfettet i en gryta och fräs löken tills den börjar mjukna och bli genomskinlig. Kärna ur paprikorna och skär dem i halvcentimetertjocka strimlor. Lägg ner dem i grytan och låt puttra på låg värme (under lock) tillsammans med löken i ca 10 minuter.
    2. Skålla tomaterna under tiden. Skär ett snitt i dem och sänk ner dem 15-30 sekunder i kokande vatten. Doppa dem i isvatten eller skölj dem kalla i en skål. Avlägsna skalet. Kärna ur tomaterna och skär dem i tärningar. Slå på de krossade tomaterna och tillsätt ris, salt, peppar, sockerbitar. Låt grytan sjuda i ca10 minuter.
    3. Skiva korven och blanda i grytan. Häll över hett vatten, täck med locket igen och låt sjuda ca. 4-5 minuter.
    4. Serveringsförslag : vit bröd, och gräddfil

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8

    Kommentarer (1)

    TheManWithTheHat 12 juli 2011

    Lär nästan pröva detta någon dag, är dock mer förtjust i Csabai Kolbasz än Gyulai Kolbasz.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben