Ungersk paprikapotatis - Paprikás krumpli

En lätt ungersk potatisrätt (gryta) brukar serveras med stekt korv.

Ingredienser

  • ca 1 kg potatis
  • 2 gula lökar
  • 1 grön paprika
  • ca 3-4 msk olja eller ister
  • ca 1-2 msk paprikapulver
  • 1 dl vatten
  • ca 5 dl buljong
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
  • ½ tsk kummin
  • ca 1 dl gräddfil
  • Instruktioner

    1. Skala och finhacka löken. Klyv, kärna ur, skölj och hacka paprikan. Skala och skär potatisen.
    2. Fräs löken och paprikan i en gryta. Den får inte ta färg. Tillsätt paprikapulvret, rör om, blanda ned potatisen. Blanda ordentligt så att alla potatisskivor blir röda. Strö över salt, kummin och peppar. Häll över buljong och vatten (så att det täcker potatisen).
    3. Koka under lock tills potatisen är mjuk. Rör försiktigt. Den ska vara mjuk utan att vara mosig
    4. Servera grytan med stekt korv, gräddfil och bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben