Ungersk hönsoppa - Tyúkhúsleves

Soppan är den perfekta starten på en god måltid i Ungern och Transsylvanien.

Ingredienser

  • Ca 1½ kg höna, kyckling eller kycklinglår
  • 5-6 morötter skalade
  • 1-2 persiljerot skalade
  • Ca 50 g rotselleri
  • 1 lök
  • Ca 100 g kålrot eller kolrabbi
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 grön paprika
  • 2-3 potatisar
  • 2-3 l vatten
  • Salt
  • 10-15 svartpepparkorn
  • ½-1 knippe persilja
  • Instruktioner

    1. Tina och rensa fågeln. Lägg i kallt vatten och koka upp. När det börjar koka, skumma av och salta.
    2. Lägg ned pepparkorn, grönsakerna efter skumningen. Låt sjuda på låg eller mellanvärme, så att vätskeytan bara rör sig men inte kokar. Låt sjuda utan lock ca 1-2 timmar. Hönans kött kräver långsam tillagning för att bli mört.
    3. Ta upp hönan och sila buljongen. Ta ur morot, persiljerot, rotselleri, potatis från skyn.
    4. Servera på följande sätt:
    5. Ta bort ben och skin och skär köttet i strimlor (lägg i soppan) eller dela och panera (vetemjöl, ägg, ströbröd) ...
    6. Du kan servera buljongen (soppan) BARA med små soppmakaroner eller klimp eller grönsaker, kött (från soppan). Använd din fantasi. Strö över hackad persilja.
    7. Du kan även göra rotmos.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben