Ungersk färsbiffar - Fasírozott

En ungersk favoriträtt. En klassisk maträtt som är enkelt att göra. Ett recept som inte kräver någon större arbetsintsats. Du kan även grädda i ugnen (som köttfärslimpa).

Ingredienser

  • ca 500 g fläskfärs,eller blandfärs
  • ca 1-2 ägg
  • 1 knippa bladpersilja, finhackad
  • 4 msk ströbröd
  • ca 0,5 - 1 dl mjölk eller vatten
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 gul lök, finhackad
  • ca 100 g mozzarella eller fetaost, delat i mindre bitar
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • Olja till stekning
  • Instruktioner

    1. Dela osten i mindre bitar. Fräs löken i lite olja och låt svalna. Blanda ströbröd och mjölk sväll i 10 minuter. Blanda sedan med färs, ägg, lök, vitlök, salt, bladpersilja och peppar. Forma färsen till biffar, lägg en (eller två) ostbit på varje färsbit och forma färsen runt om så att osten täcks. Stek biffarna i olja (ca 3-4 minuter per sida)
    2. Servera med pasta, stekt eller kokt potatis, potatismos.... tomatsås, bröd...

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben