När man äter soppa är det lätt att frestas äta smörgåsar till. Bakar man en focaccia med korv får man hela smörgåsen i ett utan smör. Den är god som den är.
Ingredienser
1/2 paket jäst (25 g)
3 dl ljummet vatten (37°)
1 msk olivolja
1 krm torkad rosmarin
1 tsk salt
6 1/2 dl vetemjöl
50 g korv i skivor (kabanoss)
1 rosmarinkvist
1 tsk flingsalt
Instruktioner
Lös jästen i vattnet. Tillsätt oljan.
Tillsätt rosmarin, salt och mjöl. Blanda ihop till en deg.
Låt jäsa 20 min på varm plats.
Tryck ut degen 2 cm tjockt i en ugnssäker form med bakplåtspapper ca 20x30 cm. Låt jäsa 20 min.
Sätt ugnen på 200°.
Gör fördjupningar i brödet med ett finger och stick ner
korvskivor och rosmarinblad. Strö över lite flingsalt. Grädda
mitt i ugnen ca 20 min. Låt svalna på galler.