Focaccia med rosmarin och kabanoss

Serverar: 4 portioner

När man äter soppa är det lätt att frestas äta smörgåsar till. Bakar man en focaccia med korv får man hela smörgåsen i ett utan smör. Den är god som den är.

Ingredienser

  • 1/2 paket jäst (25 g)
  • 3 dl ljummet vatten (37°)
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm torkad rosmarin
  • 1 tsk salt
  • 6 1/2 dl vetemjöl
  • 50 g korv i skivor (kabanoss)
  • 1 rosmarinkvist
  • 1 tsk flingsalt
  • Instruktioner

    1. Lös jästen i vattnet. Tillsätt oljan.
    2. Tillsätt rosmarin, salt och mjöl. Blanda ihop till en deg. Låt jäsa 20 min på varm plats.
    3. Tryck ut degen 2 cm tjockt i en ugnssäker form med bakplåtspapper ca 20x30 cm. Låt jäsa 20 min.
    4. Sätt ugnen på 200°.
    5. Gör fördjupningar i brödet med ett finger och stick ner korvskivor och rosmarinblad. Strö över lite flingsalt. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt svalna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben