Italienskt bröd som är gott till soppa och buffén
Värm mjölken till 37 grader och häll denna över den smulade jästen i en bunke. Tillsätt salt, olivolja, mjölet och arbeta ihop i en matberedare. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 min. Dela degen i ca 12-14 bitar beroende på hur du stora bröd du vill göra. Lägg en "bulle" i mitten och placera resten av "bullarna" runtomkring så att du får ett runt och fint brytbröd. Ha gärna lite mellanrum mellan bitarna eftersom de jäser ihop. Låt bröden jäsa i 30 minuter. Gör hål i focaccian med fingrana och pensla med oliviolja. Smaksättningen är valfri efter tycke och smak men använd gärna havssalt och snåla inte! Grädda bröden i nedre delen av ugnen (225 grader) i ca 25 min.
Bröd!
Foccacia och Jalapeñobröd, olivolja och salt... Gott både som tillt...
Gi-mat – vara eller icke vara?
GI – inneordet på varje svensks läppar. GI som i God Innemat. GI som I...