Focaccia med getost och rosmarin

Serverar: 8 portioner

Smakrikt bröd.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 3 dl vatten
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 7-8 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 10 marinerade soltorkade tomater
  • 25 oliver
  • 125 g getost eller fårost
  • Färsk rosmarin
  • Olivolja, gärna med citronsmak
  • Flingsalt
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37°C. Rör ut jästen med lite av vattnet.
    2. Tillsätt resten av vattnet, olivolja, salt och nästan allt vetemjöl. Arbeta degen smidig. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk ca 30 minuter.
    3. Skär tomaterna i bitar. Låt oliverna rinna av och skär eller smula osten i bitar.
    4. Sätt ugnen på 250 C.
    5. Tag upp degen på mjölad arbetsbänk och knåda den ev. med resten av mjölet. Dela degen i 8 bitar. Forma varje bit till en rund bulle. Platta eller kavla ut den till ca 10 cm i diameter. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
    6. Låt dem jäsa ca 15 minuter.
    7. Tryck ner tomater, oliver, getost och små rosmarinkvistar i degen. Ringla över olivoljan och strö över lite flingsalt.
    8. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter.
    9. Servera bröden med en sallad, parmaskinka eller salami.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben