Focaccia à la Mario

Serverar: 4-6 portioner

Denna focaccia är gjord i en liten form, men räcker gott till fyra personer, focaccia är ju alltid godast när den är nybakad. Mario bjöd på den i Turin.

Ingredienser

  • 1/4 pkt jäst
  • 2 dl fingervarmt vatten
  • 1/2 tsk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 3 msk olivolja
  • 2 dl durumvetemjöl
  • 4 dl vetemjöl special, cirka
  • 1 dl svarta oliver
  • 4 inlagda soltorkade tomater i bitar
  • 1-2 tsk rosmarin
  • Flingsalt
  • Instruktioner

    1. Ugn 200º. Lös upp jästen i det fingervarma vattnet, lägg i socker, salt och olivolja, blanda, lägg sen i durumvetenmjöl och vetemjöl lite i sänder, tills man fått en mjuk och elastiskt deg, bearbeta den minst 5 min med maskin, degen skall precis släppa kanterna. Låt jäsa minst 1 tim.
    2. Smörj en plåt 20x30 cm med olivolja, häll över degen i plåten och tryck ut den med händerna så degen täcker hela plåten, gör fördjupningar med fingrarna eller baksidan på en träslev, pensla degen med olivolja, tryck ner oliverna i några av fördjupningarna, i andra lägger man i bitar av tomater, strö över med rosmarin och flingsalt. Låt jäsa ytterligare 1 tim. Sätt i i ugn näst längst ner, i ca 20-25 minuter.
    3. Gott med en god sallad och vin.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben