Focaccia med tomat och fetaost

Serverar: 24 portioner

Bröd som smakar som en hel liten rätt och ser otroligt gott ut!

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl ljummet vatten, 37°
  • 1,5 tsk salt
  • 2 msk smör
  • 250 gram kesella kvarg, lätt
  • 5 dl durumvetemjöl
  • 9 dl vetemjöl
  • 150 g marinerade soltorkade tomater
  • 300 g fetaost
  • 2 msk grovhackad färsk rosmarin
  • 2 tsk gourmetsalt
  • Instruktioner

    1. Rör ut jästen i vattnet i en bunke. Tillsätt salt, smör, kvarg, durumvetemjöl och vetemjöl.
    2. Arbeta degen tills den känns smidig. Den ska vara ganska lös. Låt jäsa ca 30 minuter.
    3. Skär tomat och ost i bitar. Tryck ut degen med mjölad hand i en väl smord långpanna.
    4. Pensla degen med oljan från de marinerade tomaterna. Strö över tomat, ost, rosmarin och salt. Tryck ner det i degen med fingertopparna.
    5. Sätt ugnen på 225 grader. Låt degen jäsa ca 15 minuter. Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter.
    6. Låt svalna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    EerieWhispers 20 oktober 2010

    Jättegott! Gjorde det nyss och serverade till en tomatsoppa. Det blev högt och saftigt med mycket smak. Jag hade även i oliver och det blev toppen. :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben