Focaccia med fetaost och soltorkade tomater

Tid: 4 timmar 50 minuter

Saftigt italienskt focacciabröd som bakas i långpanna med olivolja.

Ingredienser

  • 20 g jäst
  • 5 dl vatten , ljummet
  • 1 dl Zeta Olivolja Originale Extra Vergine
  • eller 1 dl Zeta Olivolja Classico Extra Vergine
  • 1 msk salt
  • 1 msk honung
  • 900 g vetemjöl
  • Topping
  • 1 dl Zeta Soltorkade Tomater
  • 150 g Zeta Feta
  • 1 dl Zeta Olivolja Classico Extra Vergine
  • Flingsalt
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienser till degen i en bunke och knåda i minst 10 min tills degen släpper kanten och den känns elastisk och fin. Jäs övertäckt med plastfilm i 2 timmar till dubbel storlek.
    2. Smörj en långpanna med olivolja och vräk ut degen och tryck ut den så hela långpannan täcks. Täck med plastfilm igen och jäs i 2 timmar till.
    3. Smula över fetaosten och grovhacka dom soltorkade tomaterna. Strö över degen och häll över olivoljan. Tryck till degen med fingertopparna så det blir små gropar jämnt fördelade över degen.
    4. Grädda i 225 graders värme i ca 30 min. Låt svalna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben