Focaccia med salt

Smaksatt med lök och parmesanost. Gott till allt ... tycker jag!

Ingredienser

  • ½ st rödlök, finhackad
  • 1 msk olivolja, till stekning
  • 1 krm torkad timjan
  • ½ tsk salt
  • 25 g jäst
  • 3 dl vatten, ljummet 37 grader
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl färsk parmesanost, riven
  • 2 dl durumvete
  • 5 dl vetemjöl, till bröd och utbakning, ca ½ dl
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • Instruktioner

    1. Finhacka löken och fräs den utan att den får färg i en stekpanna med olja ca 2 min. Krydda med timjan och salt och ställ den att svalna något.
    2. Rör ut jästen i ljummet vatten och blanda ner 1 msk olivolja, parmesanost, den stekta löken samt durumvetet.
    3. Arbeta ner vetemjölet till en ganska lös deg.
    4. Täck med bakduk och ställ att jäsa ca 40 min.
    5. Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper och forma till ett stort platt bröd ca 20x30 cm. Låt jäsa övertäckt ca 30 min. Sätt ugnen på 200°.
    6. Gör fördjupningar i brödet med ett finger. Ringla 2 msk olja över brödet och strö på flingsalt. Grädda brödet i mitten av ugnen ca 30 min.
    7. Låt svalna och avnjut det helst nybakat och ljummet. Gärna med ett gott glas vin.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    gronskan 15 oktober 2010

    Godaste focaccian jag ätit. Rekomenderas varmt.

    Sugah 28 oktober 2011

    Galet god! Bakar en nu till maten<3

    gelu69 1 december 2011

    Ett jättebra recept. En succé på vår kräftskiva. Kanongott med skaldjur och en god aioli

    Relaterade Artiklar

    Bröd!
    Foccacia och Jalapeñobröd, olivolja och salt... Gott både som tillt...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben