Bombay- Brommagryta

Serverar: 10 portioner

Tid: 40 minuter

Massor av goda grönsaker får grytan att räcka till många. Köttet skär vi ganska smått så att grytan kan ätas med bara gaffel – bekvämt om man äter på stående fot!

Ingredienser

  • 1 kg fläskkarré, benfri eller utskuren kotlettrad
  • 4 lökar, stora gula eller vita
  • 500 g champinjoner
  • 5 paprikor, i olika färger
  • 3 vitlöksklyftor
  • 0,5 dl rapsolja
  • 25 g smör
  • 2 msk currypasta
  • 3 grönsaksbuljongtärningar
  • 3 dl vatten
  • 2 burkar kikärter, á 400 g
  • 3 dl yoghurt, turkisk
  • 2 dl ajvar relish, mild
  • 2 tsk sambal oelek
  • Servering
  • Kokt ris
  • Instruktioner

    1. Skiva och skär köttet i små munsbitar.
    2. Skär lök, champinjoner och paprika i bitar. Hacka vitlöken.
    3. Värm oljan och smöret i grytan. Bryn köttet till det fått fin färg. Rör ner vitlök och curry. Lägg i löken och låt det koka upp.
    4. Tillsätt buljongtärningar, vatten, svamp, paprika och kikärter. Koka upp och koka 10 min under lock. Rör om och tillsätt yoghurt, ajvar relish och sambal.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben