Bondgryta

Serverar: 4 portioner

En riktigt god gryta med bog eller skinka.

Ingredienser

  • 400 g fläskkött av bog eller skinka
  • 1 burk ärtor, ca 200 g
  • smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 purjolökar, ca 250 g
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i tärningar, ca 2x2 cm.
    2. Låt ärtorna rinna av och spar spadet.
    3. Stek köttbitarna, några i taget, i smör i en stekpanna. Salta och peppra och lägg över i en gryta. Häll i 2 dl av ärtspadet. Låt köttet eftersteka under lock på svag värme, ca 15 minuter.
    4. Skölj purjolöken. Skär den i 2 cm långa bitar. Lägg ner purjolök i grytan.
    5. Rör ut tomatpurén i grädden och tillsätt den. Låt koka ytterligare ca 10 minuter. Tillsätt ärtorna. Låt dem bli varma.
    6. Servera med kokt potais och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben