Bondgryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Lätt att laga, mycket god.

Ingredienser

  • 400 g griskött av bog
  • 200 g ärtor
  • 50 g magarin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 purjolökar
  • 2 msk tomatpure
  • 2 dl grädde
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i tärningar. Låt ärtorna rinna av spadet, stek köttbitarna, i smör i en gryta salta o peppra. Häll i 2 dl av ärtspadet.
    2. Låt köttet efterstekas under lock på svag värme ca 15 min. Skölj purjolöken skär ca 2 cm långa bitar lägg ner i grytan. Rör ut tomatpuren i grädden tillsätt ärterna o låt koka ytterligare 10 min. Servera med ris och en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben