Bonjourgryta

Serverar: 2-4 portioner

Tid: 25 minuter

Glutenfri. Lika god utan banan!

Ingredienser

  • 1/2 kg rimmat bogfläsk
  • 1 purjolök
  • 2 paprikor
  • 1 ask bonjourost
  • 3 dl grädde
  • 2 bananer, behövs inte
  • Salt
  • Peppar
  • Curry
  • Paprikapulver
  • Instruktioner

    1. Skär fläsket i tärningar och färdigstek den, ev salta och peppra. Strimla purjon och stek tills den mjuknar. Smörj en ugnsfast form och lägg i paprikan i botten. Häll över fläsket och purjon.
    2. Värm upp grädden i en kastrull och tillsätt osten, låt det smälta till en sås. (Tycker du det blir för lite sås kan du göra en kallredning i en shaker av 2 dl vatten och 2 msk maizena) . Koka upp såsen och tillsätt redningen under omrörning. Krydda med curry och paprikapulver. Häll såsen över fläsket och grädda i 20 min. (Skiva på bananerna och låt stå i ugn ytterligare 5 minuter.)
    3. Serveras rätten med kokt ris och sallad.

    Liknande recept

    4.8
    1 h 30 min
    4
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben