Borsjtj

Serverar: 4 portioner

Soppan är även väldigt god utan kött.

Ingredienser

  • 200 g högrev
  • 2 skivor rimmat fläsk i fina strimlor
  • 3 färska rödbetor
  • 1 msk vinäger
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 150 g blekselleri
  • 150 g vitkål
  • 1 msk smör
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 tsk kummin
  • cème fraiche
  • Instruktioner

    Koka upp högreven i rikligt med kallt vatten. Skölj rent kött och kastrull. Koka upp köttet i nytt vatten och sjud 2-3 timmar med några skurna soppgrönsaker. Ansa och skölj grönsakerna till soppan. Riv en av rödbetorna och blanda med vinägern. Strimla övriga grönsaker och fräs med den pressade vitlöken och fläsket i en kastrull. Fyll på med 8 dl av kokspadet från högrevet. Tärna köttet och lägg över i soppan. Smaka av med salt, peppar, kummin och spadet med den rivna rödbetan. Servera med en klick crème Fraiche.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben