bovetebiffar

Serverar: 1-2 portioner

sunt och gott

Ingredienser

  • 1 1/2 dl hel bovete
  • 3 dl vatten
  • 1/2 rotselleri
  • 1 purjolök
  • 1/2 dl malda solrosfrön
  • 1/2 dl kikärtsmjöl
  • olivolja
  • koriander
  • mejram
  • tamari
  • Instruktioner

    Skölj boveten i kokande vatten och sedan i kallt vatten. Koka därefter bovetet med vatten och 1 tsk koriander i 10 min och stäng av plattan,boveten skall sedan svälla i 30 min. Riv en liten rotselleri och hacka purjolöken fint. Fräs grönsakerna och malda solrosfrön. Tillsätt kikärtsmjölet. Om konsistensen är för lös kan man tillsätta bovetemjöl eller skorpmjöl. Smaksätt med salt tamari och örter. Mejram är gott till bovete. Stek biffarna i olivolja. Ris,hirs eller polenta kan användas istället för bovete.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben