Zucchini- och bovetebiffar

Serverar: 4 portioner

Riktiga superduperbiffar som serveras med en läcker grön ärthummus.

Ingredienser

  • 2 zucchini, grovrivna
  • ½ gul lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 100 g chèvreost, smulad
  • 2 ägg
  • 1 dl bovete, kokt eller blötlagt över natten
  • 4 msk bovetemjöl
  • ½ kruka gräslök eller annan valfri färsk ört, hackad
  • Olivolja till stekning
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Grön ärthummus
  • 500 g gröna ärter, färska eller frysta tinade
  • 2 dl kallpressad olivolja
  • 1 msk tahini, sesampasta
  • Saft från ½ citron
  • 1 kruka mynta
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Servering
  • 1 citron klyftad
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Grön ärthummus: Mixa ärter, olja, tahini, citronsaft och mynta. Smaka av med salt och peppar.
    2. Lägg den rivna zucchinin i ett durkslag. Strö över lite salt och låt stå i ca 10 minuter, tills den vätskar sig. Pressa sedan försiktigt ut vattnet ur zucchinin. Blanda zucchini med lök, vitlök, chèvreost, ägg, kokt bovete, bovetemjöl och gräslök. Smaka av smeten med salt och peppar.
    3. Klicka ut smeten i en upphettad och väloljad stekpanna, ca 1 msk per biff. Tryck till lite försiktigt med en sked så att biffarna plattas ut. Att steka veggiebiffar påminner om att steka pannkakor. Misströsta inte om de första biffarna går sönder lite, ibland tar det några minuter innan man får in den rätta knycken. Tänk på att inte vända biffarna för tidigt, utan låt dem stekas i pannan tills smeten börjat stelna och vänd försiktigt!
    4. Servera biffarna genast med citronklyftor, grön ärthummus och gärna en god sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben