Zucchini- och ostpaj

Serverar: 6 portioner

Zucchini- och ostpaj

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 125 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • ½ krm salt
  • 1 msk saft av citron
  • 2-3 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 1 finhackad stor gul lök
  • 1 msk smör
  • 2 röda paprikor i tärningar
  • 2 små zucchini, skurna i strimlor
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 3 msk färsk basilika, hackad
  • 4 ägg
  • 3 ½ dl matlagningsgrädde
  • ½ krm muskotnöt
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2 dl vällagrad ost (Allerum)
  • 2 dl fetaost, grovt smulad
  • Instruktioner

    1. Hacka samman smör, mjöl och salt till en grynig massa. Tillsätt citronsaft och vatten. Arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm. låt den vila kallt ca 30 min. Sätt ugnen på 225º. Förgrädda pajskalet 10-15 min.
    2. -Fräs löken mjuk i smör. Tillsätt paprika, zucchini och vitlök. Fräs ytterligare några minuter. Låt blandningen svalna. Rör ner basilika. Vispa samman ägg och grädde. Smaksätt med muskot, salt och peppar.
    3. Strö den lagrade osten jämnt över det förgräddade pajskalet. Lägg i grönsaks-blandningen. Fördela fetaosten över. Häll på äggstanningen. Grädda pajen vid 175º, ca 40 min, i nedre delen av ugnen. -Servera pajen med t ex rökt skinka.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    6
    5

    Kommentarer (1)

    Lunchdax 16 mars 2013

    Fantastiskt god! Följde receptet förutom att jag inte hade citron eller lagrad ost hemma. Osten ersatte jag med vanlig hushållsost istället. Som sagt, supergod och även de som inte brukar gillar vegetariskt sa att "vi kan ju införa vegetarisk dag" efter denna.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben