Zucchini- och paprikaragu

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 1 stor schalottenlök
  • 400 g zucchini
  • 1 stor eller två små röda paprikor
  • 1 apelsin
  • 1-2 tsk olivolja
  • 1/2 tsk torkad rosmarin ,eller 1 tsk hackade färska blad
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar
  • 1 dl crème fraîche
  • Instruktioner

    Finhacka schalottenlöken. Skär zucchinin i 4 kvartar på längden. Skär sedan tvärs över längderna i tunna skivor. Strimla paprikan. Pressa saften ur apelsinen. Hetta upp oljan i en gryta eller traktörpanna. Stek löken i 2-3 minuter. Tillsätt zucchini, paprika, apelsinsaft och resten av ingredienserna utom crème fraîchen.Låt ragun koka upp under lock och sedan puttra på svag värme i 5 minuter. Ta av locket och fortsätt småkoka i ytterligare 5 minuter. Blanda i crème fraîchen och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar. Servera till nygrillat fläsk- eller fågelkött.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben