Zucchini- och broccolisoppa med ädelost

Serverar: 4 portioner

Ädelosten ger soppan en krämig och lyxig smak. Byt ut hönsbuljongen mot grönsaksbuljong för den som föredrar vegetariskt.

Ingredienser

  • 3 st schalottenlökar
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 300 g zucchini
  • 1 msk rapsolja
  • 6 dl vatten
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 300 g broccolibuketter, frysta
  • 3 dl mjölk
  • 60 g ädelost
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • Tillbehör
  • Bröd
  • Instruktioner

    Skala och skiva schalottenlök och vitlök. Skölj och tärna zucchini. Fräs grönsakerna i olja i en stor kastrull 2-3 minuter. Tillsätt vatten, buljongtärning och broccoli. Koka 5-6 minuter under lock. Mixa soppan slät. Tillsätt mjölk och ost och hetta upp soppan. Salta och peppra.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Pipa 18 juni 2008

    Jättegod soppa.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben