Härliga bovetepizzor som innehåller mycket fiber. Här toppas pizzorna med lufttorkad skinka, krämig mozzarella och ruccola.
Glutenfria
Ingredienser
5 g jäst
150 g vatten, kallt
½ tsk salt
1 msk olivolja
100 g bovetemjöl
60 g mandelmjöl
20 g boveteflingor
5 g fiberhusk
Topping
Tomatsås
Lufttorkad skinka, tunna skivor
150-200 g mozzarella
Ca 50 g ruccola
Instruktioner
- Smula ner jästen i en bunke och lös upp den med vattnet. Rör ner salt, olivolja, bovetemjöl, mandelmjöl, boveteflingor och fiberhusk och blanda till en slät deg. Täck bunken med plastfolie och låt degen jäsa i 3 timmar.
- Sätt ugnen på 230 grader varmluft eller 255 grader vanlig ugn.
- Kavla ut degen till 2 tunna pizzor alternativt 8 små. Använd bovetemjöl till utkavlingen. Lägg pizzorna på en plåt med bakplåtspapper. Bred tomatsås över, lägg på den lufttorkade skinkan och smula över mozzarella osten.
- Grädda pizzorna mitt i ugnen i ca 15 minuter. Toppa med ruccola och servera!
Liknande recept
Kommentarer (0)