Bovetepizza

Härliga bovetepizzor som innehåller mycket fiber. Här toppas pizzorna med lufttorkad skinka, krämig mozzarella och ruccola. Glutenfria

Ingredienser

  • 5 g jäst
  • 150 g vatten, kallt
  • ½ tsk salt
  • 1 msk olivolja
  • 100 g bovetemjöl
  • 60 g mandelmjöl
  • 20 g boveteflingor
  • 5 g fiberhusk
  • Topping
  • Tomatsås
  • Lufttorkad skinka, tunna skivor
  • 150-200 g mozzarella
  • Ca 50 g ruccola
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i en bunke och lös upp den med vattnet. Rör ner salt, olivolja, bovetemjöl, mandelmjöl, boveteflingor och fiberhusk och blanda till en slät deg. Täck bunken med plastfolie och låt degen jäsa i 3 timmar.
    2. Sätt ugnen på 230 grader varmluft eller 255 grader vanlig ugn.
    3. Kavla ut degen till 2 tunna pizzor alternativt 8 små. Använd bovetemjöl till utkavlingen. Lägg pizzorna på en plåt med bakplåtspapper. Bred tomatsås över, lägg på den lufttorkade skinkan och smula över mozzarella osten.
    4. Grädda pizzorna mitt i ugnen i ca 15 minuter. Toppa med ruccola och servera!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben