Bovetepizza med fänkål och salami

Serverar: 2 portioner

Nygräddad och frasig lyxpizza kommer lastad i ett naffs! Glutenfri och laktosfri.

Ingredienser

  • 100 g riven lagrad ost, minst 28%
  • 2 ägg
  • ½ dl vatten eller laktosfri mjölk
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ dl bovetemjöl
  • 2 msk majsmjöl
  • Fyllning
  • 300 g god, riven ost
  • 1 tunt skivad fänkål
  • 200 g tunt skivad salami
  • 15 körsbärstomater, halverade
  • Topping
  • Olivolja
  • Färsk rosmarin
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Vispa äggen pösigt, tillsätt vätskan. Blanda fiberhusk, bakpulver, bovetemjöl och majsmjöl. Vispa ner det i äggsmeten. Rör sedan ner osten och låt svälla 5 minuter.
    3. Lägg bakplåtspapper på två plåtar och bred ut den kladdiga degen till två runda pizzor. Förgrädda bottnarna ca 5 minuter. Ta ut och fördela osten över bottnarna och sedan resten av fyllningen. Grädda i ytterligare 8-10 minuter, tills osten smält.
    4. Strö över lite färsk rosmarin och ringla över olivolja. Servera genast!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben