Fiskgryta med fänkål och purjolök

Serverar: 4 portioner

Jätte god fiskgryta jag smakade idag. Har inte gjort den själv ännu, men det kommer nog inte att dröja.

Ingredienser

  • 600 g fiskfilè t.ex hoki eller kolja
  • 1 fänkål
  • ½ purjolök
  • 2 ½ dl Milda mat Italiensk tomat och ricotta
  • 1 dl vatten
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Tina fisken om den är fryst. Skär den i stora bitar.
    2. Ansa och strimla purjolöken och fänkålen. Koka upp grädde och vatten. Lägg ner fänkål och låt den koka nästan mjuk.
    3. Lägg i fisken och purjolöken, sjud allt i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
    4. Servera grytan med potatis eller ris och gärna en sallad.

    Liknande recept

    4
    30 min
    4
    2

    Kommentarer (2)

    ylwa 3 september 2009

    Jag gjorde den för ett tag sedan och det blev lika god som den jag fick smaka.

    stiina 23 april 2010

    Enkel och riktigt god. Men jag är hopplös på att följa recept. Jag fräste fänkålen och purjon mjuk innan jag tillsatte iMat (havregrädde) med lite hackad soltorkad tomat och tomatpuré. Skippade även vattnet. Men en riktigt uppskattad fiskgryta i vår familj. Kommer garanterat laga den igen!

    Relaterade Artiklar

    Värdens mest berömda soppa – Bouillabaisse
    Redan 600 år efter Kristus var varianter denna soppa känd i antikens G...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben