Mustig fiskgryta med musslor och fänkål

Serverar: 4 portioner

Här är en lyxig och mustig fiskgryta med musslor och fänkål som du gör på sej, fänkål, tomater, lök, buljong och lite kryddor. Servera gärna fiskgrytan med baguette och en klick yoghurt. En god rätt till helgen eller för att lyxa till det i vardagen.

Ingredienser

  • 400 g sejfilé
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 fänkål
  • 3 tomater
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 msk olivolja
  • 1 l hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 450 g blåmusslor med skal
  • Salt
  • Peppar
  • Till servering
  • 1 baguette (stenugnsbaguette)
  • 1 dl matyoghurt (10 %)
  • Instruktioner

    1. Tina fisken om den är fryst. Skär den i 3 cm stora tärningar. Skala och finhacka lök och vitlök. Ansa och strimla fänkålen. Klyfta tomaterna. Fräs lök, vitlök och paprikapulver i oljan ca 2 minuter i en gryta eller kastrull utan att det tar färg. Tillsätt fänkålen och fräs ytterligare ca 5 minuter. Tillsätt tomaterna och häll på buljongen. Koka upp och sjud under lock ca 10 minuter. Värm under tiden brödet enligt anvisning på förpackningen. Lägg ner fisk och musslor i grytan. Låt sjuda under lock 3–5 minuter. Kasta musslor som inte har öppnat sig. Smaka av med salt och peppar.
    2. Till servering: Servera fiskgrytan med nygräddad baguette och en klick matyoghurt. Tips! För mer fisksmak på grytan kan den mixas slät. Lägg sedan i musslorna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Värdens mest berömda soppa – Bouillabaisse
    Redan 600 år efter Kristus var varianter denna soppa känd i antikens G...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben