Fiskgryta med musslor

Serverar: 4 portioner

En lättlagad fiskgryta där man kokar fisken i det smakrika musselspadet.

Ingredienser

  • 1 kg blåmusslor
  • 400 g vit fiskfilé, t ex gös, abborre, gädda
  • 1 knippa salladslök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk smör
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1 msk konc skaldjursfond
  • 1 liten knippa timjan
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Tvätta musslorna noga. Släng dem som inte stänger sig när man knackar på skalet.
    2. Skär fisk och salladslök i bitar.
    3. Skala och hacka vitlöken. Fräs den i smör i en stor kastrull. Tillsätt vin, fond, timjan och peppar. Lägg ner musslorna och koka under lock ca 5 min tills de öppnar sig. Ta upp musslorna och släng dem som inte öppnat sig. Fördela musslorna i 4 sopptallrikar.
    4. Sjud fisken i kokspadet under lock 3–4 min, tillsätt salladslöken mot slutet. Lägg upp fisk och lök i tallrikarna.
    5. Vispa ner grädden i spadet och låt såsen koka ihop några min. Häll såsen över fisken och musslorna.
    6. Strö över timjan. Servera med bröd.

    Liknande recept

    4
    30 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Musslor
    Nykokta musslor är fantastiskt gott. Med vin, vitlök och vitt bröd kan...

    Blåmusslor
    Här presenteras skaldjur varje dag denna vecka, med tillhörande rec...

    Spansk ljuvlig fiskgryta
    En rikigt somrig, medelhavssoppa, den doftar underbart och smakar ljuv...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben