En lättlagad fiskgryta där man kokar fisken i det smakrika musselspadet.
Ingredienser
1 kg blåmusslor
400 g vit fiskfilé, t ex gös, abborre, gädda
1 knippa salladslök
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
2 dl torrt vitt vin
1 msk konc skaldjursfond
1 liten knippa timjan
1 krm svartpeppar
2 dl vispgrädde
Instruktioner
- Tvätta musslorna noga.
Släng dem som inte stänger sig när man knackar på skalet.
- Skär fisk och salladslök i bitar.
- Skala och hacka vitlöken.
Fräs den i smör i en stor kastrull.
Tillsätt vin, fond, timjan och peppar.
Lägg ner musslorna och koka under lock ca 5 min tills de öppnar sig.
Ta upp musslorna och släng dem som inte öppnat sig. Fördela musslorna i 4 sopptallrikar.
- Sjud fisken i kokspadet under lock 3–4 min, tillsätt salladslöken mot slutet.
Lägg upp fisk och lök i tallrikarna.
- Vispa ner grädden i spadet och låt såsen koka ihop några min.
Häll såsen över fisken och musslorna.
- Strö över timjan. Servera med bröd.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Musslor
Nykokta musslor är fantastiskt gott. Med vin, vitlök och vitt bröd kan...
Blåmusslor
Här presenteras skaldjur varje dag denna vecka, med tillhörande rec...
Spansk ljuvlig fiskgryta
En rikigt somrig, medelhavssoppa, den doftar underbart och smakar ljuv...