Bräckt kassler med vinägrettpotatis och äppeltzatziki

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Gott och fräscht

Ingredienser

  • 500 g potatis
  • 500 g morötter
  • ½ gurka
  • 1 äpple
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 dl gräddfil
  • ½ rödlök
  • 500 kassler
  • 1½ msk balsamvinäger
  • 4 msk olja
  • Basilika, torkad
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skala potatisen och dela i mindre bitar. Skala moröttern och skär i stavar. Koka i lättsaltat vatten.
    2. Häll av vattnet när potatisen och morötterna kokat klart.
    3. Äppeltzatziki: Skala och riv grovt på rivjärn ½ gurka och 1 äpple. Blanda ner den rivna gurkan och äpplet i en skål, pressa i ½ - 1 vitlöksklyfta. Tillsätt 2 dl gräddfil, smaka av med salt.
    4. Vinägrett till potatisen: Blanda 1½ msk vinäger, 1 krm salt, lite svartpeppar, 4 msk olja och 1 msk vatten till en vinägrett. Finhacka ½ röd lök. Krydda med basilika, och blanda försiktigt ner vinägrett och lök med de kokta morötterna och potatisen.
    5. Skär kasslern i skivor. Stek någon minut på varje sida i lite olja.

    Liknande recept

    4.4
    45 min
    4-6
    25

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben