Brännvinssill

Brännvinssillen är en variant av den klassiska mästarsillen. Den som föredrar alkoholfritt kan utesluta brännvinet och öka på tomatjuicen med några matskedar istället.

Ingredienser

  • 2 burkar matjessill à 200 g
  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3-4 dillkvistar
  • Marinad
  • 1 dl tomatjuice
  • 2 msk olja
  • 1 msk ättiksprit, 12%
  • ½ dl socker
  • 10 kryddpepparkorn
  • 10 rosépepparkorn
  • 2-3 msk brännvin, gärna Läckö Slottsaquavit
  • Instruktioner

    1. Låt sillen rinna av väl, men spar några matskedar av sillspadet. Skär sillen i ganska smala bitar. Skala och hacka rödlöken. Skala och finhacka vitlöksklyftan. Hacka dillen. Varva sill, lök och dill i en burk.
    2. Blanda samman tomatjuice, sillspad, olja, ättiksprit och socker. Rör väl tills sockret löst sig. Krossa pepparkornen lätt och tillsätt dem.
    3. Smaka till sist av med brännvin efter tycke och smak och häll marinaden över sillen.
    4. Låt brännvinssillen stå och mogna i kylskåp i minst 1 dygn före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben