Norrlänsk Brännvinssill

Serverar: 4 portioner

Den här ska jag pröva till jul.

Ingredienser

  • 1 sats löksill à 400 g ca
  • 1 liten burk ansjovis ca 100 g
  • 3 msk crème fraiche
  • 1 dl lag från löksillen
  • 2 msk majonäs
  • 4 cl norrland akvavit ( kan uteslutas )
  • 2 msk hackad färsk timjan
  • 2 msk finhackad persilja
  • 2 msk löj lax eller stenbitsrom
  • Instruktioner

    1. Sila av 1 dl lag av löksillen. Blanda den med majonäs, crème fraiche och brännvin om man vill.
    2. Hacka timjan och persiljan. skala och skär rödlöken i tunna skivor. Vänd ner örter och lök i marinaden. Smaksätt marinaden med 1 msk lag från ansjovisen. Hacka ansjovisfiléerna fint och blanda dem i lagen.
    3. Ställ sillen kallt några timmar före serveringen. Lägg upp och garnera med, löj lax eller stenbitsrom.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben