Cheesecake - Norrlänska Prärien

Mmmmmmm!

Ingredienser

  • 250 g smör
  • 400 g digestivekex
  • 2 ägg
  • 250 g kesella gourmet
  • 200 g messmör
  • 1 dl socker
  • 1 msk limesaft och rivet limeskal
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 dl hjortron
  • 3 dl björnbär
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 150 grader. Smält smöret och krossa kexen fint. Blanda smöret, kexsmulorna, ett av äggen och lägg blandningen i en springform.
    2. Blanda det andra ägget med kesella, messmör, socker, limesaft, limeskal och vaniljsocker och lägg det ovanpå smulblandningen i formen.
    3. Grädda i ca 20 minuter i ugnen och låt svalna.
    4. Ta en tredjedel av hjortronen och björbären, mosa dem tillsammans och bred ut blandningen över kakan. Spara resten av bären till dekoration eller ät till kakan.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8
    4.9
    20 min
    8-9
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben