Norrlänska kotletter

Serverar: 2 portioner

Tid: 30 minuter

Fint till helgen.

Ingredienser

  • 2 fläskkotletter
  • 1 tsk smör
  • 1/2 tsk salt
  • 1,5 dl buljong
  • 1 msk vetemjöl
  • 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 5 enbär
  • 1 krm timjan
  • 1 msk messmör
  • 1 msk svartvinbärsgelé
  • Instruktioner

    1. Börja med såsen. Vispa samman buljongen, vetemjölet och grädden. Hetta upp under vispning, låt sjuda 3 minuter. Tillsätt enbären och timjan och sjud ytterligare 2-3 minuter, ställ åt sidan.
    2. Hetta upp en stekpanna och lägg i smöret. Torka av kotletterna och skär små snitt i fettkanten. Stek 3-4 minuter på var sida. Krydda och tillsätt peppar efter smak. Koka upp såsen och rör i gelé eller messmör.
    3. Servera med ris eller potatismos och brysselkål eller haricots verts.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 15 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben