Kotlett i "starksås"

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Slängs ihop fort och lätt och sköter sej själv i ugnen. Super gott!!!!

Ingredienser

  • Benfri kotlett i bit ca 800 g - 1kg
  • 2 dl creme fraiche
  • 3 dl grädde (går bra med matlagningsgrädde)
  • 1 dl soja
  • 1-2 tsk sambal oelek
  • Salt
  • Grillkrydda
  • Instruktioner

    Skiva kotletterna i 1 cm skivor. Salta och krydda med grillkrydda. Lägg ut i långpanna. Blanda ihop resterande ingredienser och häll över kotletterna. Ställ in i ugnen 200 grader i 20-30 min. Ät potatis eller ris till.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 15 min
    4
    2

    Kommentarer (3)

    jensten 19 september 2008

    Detta lät gott direkt jag läste receptet. Lite av en "jag-tar-vad-jag-haver" valde jag att slänga i lite nystekta champinjoner och stekta röda tomater (älskar tomater...) för att göra såsen mer "matig". Hade tyvärr ingen Sambal oelek hemma, utan det fick bli fri kryddblandning ;) Detta är ett perfekt LCHF-recept förutom sambal oeleken (tror jag, är nybörjare). Mmmmm....delikat!

    wonkan 21 september 2008

    Tack för en underbar bild!!!! Jo det är ju så de bästa recepten kommer till ....man tar vad man haver........ Kram

    miramamman 7 mars 2010

    tack för ett super gott och enkelt recept, liksom er andra har jag tagit vad jag hade, och i mitt fall först potatisklyftor och hela smålökar samt en skivad vitlöksklyfta som fick tillagas tillsammans med köttet, sen blev det gröna bönor som jag lade till i slutet, och strödde över lite väserbottens ost. Jättegott tyckte vi alla. Full pott jag tycker det är roligt med bilder, tyvärr har jag inte så bra kamera, menlägger upp den ändå.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben