Briegratinerade parmasparris-snittar
Varma snittar som blev väldigt uppskattade av alla.
Så uppskattade att jag snabbt fick göra en omgång till! Lärde mig då att om landgångsbrödet är slut,
går det även att kantskära skivat formbröd.
Har lagt upp ”steg för steg” bilder till detta recept, om min ”göra” beskrivning är oklar.
Ingredienser
1-2 skivor landgångsbröd
8 skivor parmaskinka
1 rödlök (100 g)
2 msk äkta majonnäs
24 stänger grön sparris ”från burk eller fryst”
1 paprika (100 g)
200-300 g brieost
Smör
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Finhacka rödlöken och blanda med majonnäsen
- Skär paprikan i halvmåne strimlor.
- Bred smör på brödet och därefter lökmajonnäsblandningen.
- Tag 3 sparrisstänger och en paprikahalvmåne och rulla skinkan runt dem.
- Lägg med skinkskarven neråt på brödet, med ca 1-2 cm mellanrum mellan varje rulle.
- Skär mellan varje rulle så att det blir snittar, och lägg dessa på en plåt med bakplåtspapper.
- Skär skivor av brieosten och lägg på varje rulle.
- Sätt in i övre delen av ugnen och grädda i 6-8 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (4)
Glömde skriva in brieosten i receptet. Det är nu åtgärdat.
låter jättegott,ska testa detta.
Vad är det för skinka du använt? parma?
Hoppsan! Parmaskinkan nu inlagd i ingrediens listan.