Briegratinerade parmasparris-snittar

Serverar: 8 portioner

Tid: 30 minuter

Varma snittar som blev väldigt uppskattade av alla. Så uppskattade att jag snabbt fick göra en omgång till! Lärde mig då att om landgångsbrödet är slut, går det även att kantskära skivat formbröd. Har lagt upp ”steg för steg” bilder till detta recept, om min ”göra” beskrivning är oklar.

Ingredienser

  • 1-2 skivor landgångsbröd
  • 8 skivor parmaskinka
  • 1 rödlök (100 g)
  • 2 msk äkta majonnäs
  • 24 stänger grön sparris ”från burk eller fryst”
  • 1 paprika (100 g)
  • 200-300 g brieost
  • Smör
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader.
    2. Finhacka rödlöken och blanda med majonnäsen
    3. Skär paprikan i halvmåne strimlor.
    4. Bred smör på brödet och därefter lökmajonnäsblandningen.
    5. Tag 3 sparrisstänger och en paprikahalvmåne och rulla skinkan runt dem.
    6. Lägg med skinkskarven neråt på brödet, med ca 1-2 cm mellanrum mellan varje rulle.
    7. Skär mellan varje rulle så att det blir snittar, och lägg dessa på en plåt med bakplåtspapper.
    8. Skär skivor av brieosten och lägg på varje rulle.
    9. Sätt in i övre delen av ugnen och grädda i 6-8 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    Anderstam 23 juni 2012

    Glömde skriva in brieosten i receptet. Det är nu åtgärdat.

    mollyha 13 september 2012

    låter jättegott,ska testa detta.

    camilla27 12 december 2012

    Vad är det för skinka du använt? parma?

    Anderstam 12 december 2012

    Hoppsan! Parmaskinkan nu inlagd i ingrediens listan.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben