Broccolimousse

Serverar: 4-8 portioner

Qvinnokören Lapponica i Luleå har gett ut ett par receptböcker med sångarnas favoriter. Ur Qvinnornas Bästa Pajrecept kommer här en mousse utan pajskal att servera till fläskfilé eller rökt lax. Den är supergod kan jag lova! Jag brukar sätta i minst dubbla mängden av osten och hotta upp smaken med lite sambal oelek eller vitlök.

Ingredienser

  • 500 g broccoli
  • Vatten
  • Salt
  • 75 g Philadelphiaost
  • 3 ägg
  • 2 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm cayennepeppar
  • Instruktioner

    1. Koka broccolin ca 5 min i saltat vatten. Spola av den i kallt vatten och krama ur vätskan. Kör i matberedare tillsammans med allt utom osten.
    2. Smörj en ugnssäker form och häll i hälften av smeten. Fördela osten över och bred ut resten av smeten. Grädda i nedre delen av ugnen, 225-250 grader i 25-35 min. Peta lite med en gaffel och kontrollera så att pajen är genomgräddad. Täck med aluminiumfolie om den ser ut att vilja bli för mörk
    3. Skäres i tårtbitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Pirkko 12 oktober 2008

    Jättegott!! Passar också jättebra till festligare tillfälle. 5 stjärnor.

    mumsan 5 mars 2016

    Smarrigt å snyggt!

    mumsan 5 mars 2016

    Smarrigt!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben