Helstekt filé med broccolimousse

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Här får ni hela rätten samlad och det är en riktig höjdare.

Ingredienser

  • 1 fläskfilé, ca 600 g
  • 1 msk olja
  • 1 tsk soja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 3 msk solrosfrön
  • Ca 1 kg potatis
  • Broccolimousse
  • 500 g broccoli
  • 1 tsk salt
  • 1 krm kajennpeppar
  • 3 ägg
  • 2 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 75 g Philadelphiaost
  • Rödvinssås
  • 2 dl buljong
  • 2 dl rödvin
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk potatismjöl
  • Instruktioner

    Pensla filén med olja och soja. Salta, peppra och strö över solrosfrön. Skala och skiva potatisen. Lägg potatisen och den hela filén i en långpanna. Droppa lite olja över potatisen och salta. Koka broccolin 5 min. Spola den under kallt vatten. Krama ur vätskan och kör i matberedaren tillsammans med övriga ingredienser till moussen, utom osten. Smörj en liten ugnssäker form. Häll i hälften av smeten. Lägg i osten och därefter resten av smeten. Ställ in långpannan och formen i ugnen. Tillaga i 250° ca 30 min. Blanda samtliga ingredienser till såsen i en kastrull. Koka upp den under omrörning. Smaka av med salt och peppar. Skiva filén och servera med potatis, sås, sallad och tårtbitar av broccolimoussen.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    4-6
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben