Serverar: 4 portioner
Tid: 45 minuter
Här får ni hela rätten samlad och det är en riktig höjdare.
Pensla filén med olja och soja. Salta, peppra och strö över solrosfrön. Skala och skiva potatisen. Lägg potatisen och den hela filén i en långpanna. Droppa lite olja över potatisen och salta. Koka broccolin 5 min. Spola den under kallt vatten. Krama ur vätskan och kör i matberedaren tillsammans med övriga ingredienser till moussen, utom osten. Smörj en liten ugnssäker form. Häll i hälften av smeten. Lägg i osten och därefter resten av smeten. Ställ in långpannan och formen i ugnen. Tillaga i 250° ca 30 min. Blanda samtliga ingredienser till såsen i en kastrull. Koka upp den under omrörning. Smaka av med salt och peppar. Skiva filén och servera med potatis, sås, sallad och tårtbitar av broccolimoussen.