Ett snack med rostat bröd, skinka ost och currydipp till. Fick inspirationen från brödkrutonger (vilka jag älskar). Brödet är knaprigt som krutonger, skinka och ost gör det lite matigare och currydippen bryter av fint!
Ingredienser
Rostbröd, t.ex franskbröd
Strimlad skinka
Riven ost
Kryddor och olja till bröden
Olivolja
Chilipeppar (med stora bitar)
Kött och grill krydda
Salladskrydda
Currydressing
1 dl crème fraiche light
1 dl turkisk yoghurt (3,5%)
1 tsk curry
2 krm salt
1 krm peppar
1 tsk socker el. sötningsmedel
1 rivet äpple
Instruktioner
- Skär bröden i strimlor. Lägg dem i en skål.
Ringla över olivolja och krydda med chilipeppar samt kött och grillkrydda. Blanda runt.
Lägg ut bröden på en plåt.
- Strimla skinkan och riv osten.
Lägg på skinkan och osten över bröden (använd inte så mycket skinka och ost så att bröden täcks helt utan garnera bara)
- Grilla i ugnen på 225 grader i ca 10 minuter.
- Under tiden brödet är i ugnen blandar du ingredienserna till dressingen.
Liknande recept
Kommentarer (0)