Brödsnacks med currydip

Serverar: 3-5 portioner

Tid: 15 minuter

Ett snack med rostat bröd, skinka ost och currydipp till. Fick inspirationen från brödkrutonger (vilka jag älskar). Brödet är knaprigt som krutonger, skinka och ost gör det lite matigare och currydippen bryter av fint!

Ingredienser

  • Rostbröd, t.ex franskbröd
  • Strimlad skinka
  • Riven ost
  • Kryddor och olja till bröden
  • Olivolja
  • Chilipeppar (med stora bitar)
  • Kött och grill krydda
  • Salladskrydda
  • Currydressing
  • 1 dl crème fraiche light
  • 1 dl turkisk yoghurt (3,5%)
  • 1 tsk curry
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 1 tsk socker el. sötningsmedel
  • 1 rivet äpple
  • Instruktioner

    1. Skär bröden i strimlor. Lägg dem i en skål. Ringla över olivolja och krydda med chilipeppar samt kött och grillkrydda. Blanda runt. Lägg ut bröden på en plåt.
    2. Strimla skinkan och riv osten. Lägg på skinkan och osten över bröden (använd inte så mycket skinka och ost så att bröden täcks helt utan garnera bara)
    3. Grilla i ugnen på 225 grader i ca 10 minuter.
    4. Under tiden brödet är i ugnen blandar du ingredienserna till dressingen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben